Over Vivaplus

De drijvende kracht achter Vivaplus is Pim Giel. Een ervaren consultant (havenontwikkeling en maritiem transport) en ondernemer op het gebied van zorg, welzijn en wonen, duurzaam ondernemerschap en innovatie. Pim spreekt de taal van de mensen op de werkvloer én van directies en stakeholders. Hij wordt door opdrachtgevers steeds opnieuw ingeschakeld voor zijn ‘tweede carrière’: het maken van documentaires, bedrijfsvideo’s, instructiefilms en filmreportages. Vaak kent hij uw klanten al.

Wie is Pim Giel?

Pim Giel (1959) is documentairemaker.
Hij gebruikt zijn camera om de aandacht te vestigen op problemen in de samenleving. Dat doet hij door de verhalen vast te leggen van de mensen die door deze problemen belemmeringen ondervinden in hun dagelijks leven. Bijvoorbeeld door een handicap of ziekte of door een sociale en/of maatschappelijke misstand. Giel gaat een intensieve samenwerking aan met zijn ‘filmsterren’. “Ik volg ze langere tijd en in allerlei situaties, kom tientallen keren bij ze over de vloer.” Giel creëert een multimediaal podium dat op een positieve manier moet bijdragen aan de oplossing van het probleem. “Mijn films zijn het vertrekpunt. Het contact met de mensen staat centraal. Rauw beeld, echt, niet geacteerd, desnoods lelijk gefilmd; als de boodschap maar duidelijk is. De documentaire is meestal onderdeel van een breder pakket met bijvoorbeeld een website, een evenement, lezingen en andere activiteiten.” Zijn projecten worden geïnitieerd, opgezet, begeleid en financieel onderbouwd vanuit de door hem opgerichte stichting Happy Motion en uitgevoerd via zijn bedrijf VivaPlus Videoproducties.

  • De voorbereidingen voor het maken van de wervingsfilm en de informatiefilms, waarin een aantal ECT-medewerkers over hun functie vertellen, was het belangrijkste van het hele traject. Pim kent de business van ons bedrijf en weet hierdoor verbindingen te leggen tussen de medewerkers en het operationele proces. Inhoudelijke kennis laten zien op beeld is belangrijk, maar passie uit de mensen halen is een vak apart.

    Connie de Jong, Communications Advisor
    Connie de Jong, Communications Advisor Europe Container Terminals (ECT)
  • Gezien zijn ervaring in de branche weet Pim snel contact te maken met de organisatie, de medewerkers en cliënten. Hij stelt de mensen door zijn kennis en passie op hun gemak en laat ze acteren als echte acteurs. Meedenken met de organisatie vloeit voort vanuit zijn ondernemerschap.

    Decy Eysma, directeur
    Decy Eysma, directeur Vitalis WoonZorg Groep